Tuija Marttala

Hei! Olen syntynyt vuonna 2005 ja oikea isäni asustaa Alavudella. Käyn hänen luonaan lomilla ja viikonloppuisin.

Käyn kuitenkin Kaustisella koulua ja asun siis äitini ja varaisi Tonin kanssa. Koulumatkat kuljen kätevästi koulukyydityksellä!

Meillä on paljon koiria (neljä) ja kissa. Tykkään silitellä ja hoitaa niitä. Äiti ehdotti minulle syksyllä 2014, että voisin tehdä vähän juttuja Jake-paapparaisen kanssa. Lenkkeillä ja harjoitella tokoa. Suostuin tottakai ja vaikka minua jännittikin välillä, niin äiti kehui minua usein ja auttoi Jaken kanssa.

Haaveilin saavani pienen pörröisen koiran joskus. Rotua en ollut vielä päättänyt, mutta ajattelin että sen kanssa olisi kiva harrastaa kaikenlaista; tottelevaisuutta, agilityä ja temppuja. Ja mahdollisesti muitakin juttuja, koska koiralajeja on niin paljon, enkä ole vielä kaikkeen päässyt tutustumaan.

Mutta Ulla-täti ja Helka junailivat toisin. Ullalla oli Aaro niminen koira, joka joutui olemaan paljon yksin kotona. Ullalla oli paljon töitä ja huono omatunto Aaron oloista. Aaro olikin meillä aina satunnaisesti hoidossa pieniä pätkiä ja niin se oli meillä pitkän pätkän tuossa keväällä 2016. Minä sain pääasiassa lenkkeillä Aaron kanssa ja puuhailla kaikenlaista. Aaro myös nukkui minun huoneessani.

Synttäripäiväni aamuna äiti toi sitten Aaron minun huoneeseeni ja sillä oli kaulassaan punainen rusetti. Äiti sanoi, että tänään on kauhean onnellinen päivä, koska sinulla on synttärit. Mutta myös itkuinen, koska Aaron on aika mennä omaan uuteen kotiinsa. Hetken hiljaa oltuaan äiti sopersi itku äänessään että "Tervetuloa kotiin Aaro ja onnea tuoreelle koiranomistajalle!". Halasin Aaroa ja purskahdin itkuun ilosta. Äitikin halasi meitä.

Aaron kanssa olemme nyt jatkaneet yhteistä elämää ja äiti ja Ulla ovat todella iloisia, sillä he sanovat että Aarosta on tullut ihan minun koira. Paimenelle on kuulemma vaikeampaa hyväksyä uusi emäntä tai isäntä. Puuhailemme kaikenlaista; noutoasioita, tottelevaisuutta sekä temppuja, agilityä, frisbeenheittelyä, lenkkeilyä ja Aaron suosikkipuuhaa on ehdottomasti vesipelastus!