Toni Väyrynen

Olen syntynyt 1981 ja pääsin metsälle jo alle kouluikäisenä papan mukana. Siitäpä se harrastus sitten lähtikin ja myöhemmällä iällä aloin kaivata metsästyskaveria joka noutaisi linnut jorpakosta. Sedällä oli metsästysreissuilla mukanaan Lotta-labradori joka nouti kaiken vaikka sukeltamalla, mutta paukkui jopa ilman laukausta.

Koiraa tuli etsittyä ja rotua pähkäiltyä tovi jos toinenkin. Jummi-Jammin kennelissä oli tulossa ruskea pentue, josta varattiin uros. Domus tuli yhteiseksi mehtähtyskoiraksi ja Saijalle pääasialliseksi harrastuskoiraksi. Sittemmin piti saada ikioma koira, treeneissä oli joutavaa olla ilman. Taas mietintämyssy päähän, rahaa säästöön ja pennunetsintään. Sattumien kautta Lappalaisen Maijalla oli sitten myynnissä aikuinen uroslabbis, jota oli kovasti mettällä käytelty ja kokeissakin.

Näimpä Jake n. kaksivuotiaana muutti meille ja tarjosi monta vuotta meille mahtavaa koirakokemusta. Emäntä vaihtui matkan varrella, mutta koiratouhut ovat pysyneet edelleen kuvioissa.

Olen ollut kaustisenseudun koiraharrastajat ry:ssä monenmoisessa toiminnassa, talkoolaisena, kouluttajana, esteiden peruskorjaajana ja muutenvain apulaisena vuodesta 2005 lähtien.

Helka Touhuaa noiden kahden uroksen kanssa valtavasti. Jaken poismeno 02.04.2015 oli aika kova paikka... Kyllähän se aikamoisen koirakuumeen pukkas ja nyt ohjaukseeni tuli pienen pieni Ämmä! Toivottavasti meillä on hyvä ja pitkä yhteinen taival edessä!