Olen jäsenenä:

Suomen Kennelliitto
Labradorinnoutajakerho
Suomen Noutajakoirajärjestö
Lakeuden Noutajakoirayhdistys
Kaustisenseudun Koiraharrastajat

Olen suorittanut:

2015
Kasvattajakurssi osa 1
Koetoimitsija 2 NOME / WT
Liikkeenohjaaja (TOKO) jatkokoulutus

2013
Koetoimitsija 2 TOKO
Koetoimitsija 1

2012
Liikkeenohjaaja (TOKO)

2011
Metsästyskortti
Aseenkantolupa
Koulutusohjaaja (TOKO)

Helka Väyrynen
os. Riihimäki ent. Marttala

Synnyin vuonna 1984 Vimpeliin. Meillä oli jo silloin Tiibetinspanieli Willy perheen kotikoirana. Se sai olla aika vapaasti, sisko sille oli jotain temppuja opettanut. Mutta kuvat ja kertomukset näyttävät, että se seurasi minua ihan joka paikkaan! Willy eli jopa 15-vuotiaaksi, olin itse kolmannella luokalla, kun se lopetettiin.

Tätä seurasi pitkä koiraton kausi, koska olin paljon hevosten kanssa tekemisissä ja iänikuinen heppahullu. Muu elämä myös vei paljon eri paikkoihin ja niimpä 2006 törmäsin Toniin - sekä Jakeen.

Jake olikin aikamoinen pakkaus. Aluksi opettelin ihan kokonaan taas elämään koiran kanssa, vaikka ei sitä kokoajan tarvinnutkaan - Toni toi sen joskus Tampereelle (olimme siis etäsuhteessa) ja saattoipa tuo jäädä viikoksi jos toiseksi. Jaken kanssa saimme aluksi kuriin hihnakäyttäytymisen ja sittemmin aloin rampata koulutuksissa, kun muutin Kaustiselle 2008 jouluna.

Siitä onkin tultu pitkä tie eteenpäin. Jaken kanssa saimme tahkottua TK1- tokopuolella ja NOME B:ssä saimme nostettua ALO-0 tulokset ALO 2:seen! Nämä ovat mieleenpainuneita muistoja. Jake ei ollut helppo koira ja mutta se oli hyvä opettaja.

Sitten tuli Ristus. Koirakuume oli kova ja halusin keltaisen labradorin. Pelotti kovasti, eihän minulla ollut koskaan aikaisemmin kokemusta itsellä pennusta! Tai olinhan minä kursseilla niitä nähnyt, mutta kuinka 24 tuntinen elo sujuisi pennun kanssa? Kaikki sujui kumminkin hyvin ja olen enemmän, kuin tyytyväinen Ristukseen.

Kolmas minun ohjaama koira on Hele. Nuori uros vielä, mutta sen kanssa on tehty kanssa kaikenlaista. Toko on sujunut tosihyvin, vaikkakin Helellä ihan omat kommervenkkinsä onkin! On kuitenkin ilahduttavaa huomata nyt kolmen koiran kokemuksella, kuinka paljon voi oppia ja kuinka nopeasti, kun kaikki ovat luonteiltaan niin kamalan erilaisia!

Koska koiraharrastus vie mennessään, olen ollut paikallisessa yhdityksessä (KaKo ry - Kaustisenseudun Koiraharrastajat ry) rahastonhoitajana, noutajavastaavana, yleisnikkarina, valokuvaajana sekä kotisivujen ylläpitäjänä. Olen myös virallisesti TOKO:n koulutusohjaaja (2011) ja liikkeenohjaaja (2012). Kasvattajakurssin kävin 2015.

Metsästys kiehtoi minua ja suoritinkin onnistuneesti 2011 kesän lopulla metsästäjäkurssin ja läpäisin kokeen ekalla yrityksellä. Rinnakkaisluvan Tonin saueriin sain juuri ennen sorsanpyyntiä - Metsälle menen aina, kun ehdin. Linnunpyynti on pääasiallinen kohteeni.

Minulla on edellisestä avioliitosta myös tytär, Tuija vm. 2005.